Oproep aan de wetenschap

In vele van zijn boeken wordt gesproken over de aardse wetenschappelijke wereld en waarom zij op een dood punt zitten. In het boek van Prof. Stephen Hawking: Het Heelal, m.b.t. de oerknal,komt hij tot de conclusie, dat de fundamentele principes en implicaties voor iedereen begrijpelijk zullen worden, als we eenmaal een volledige allesomvattende theorie ontdekken. En als we eenmaal de ware aard van het heelal kennen, kunnen we allemaal deelnemen aan de discussie over het waarom van het heelal. Als we die vraag kunnen beantwoorden, luidt de conclusie, “is dat de bekroning van het menselijk verstand, want dan kennen we de geest van God”.

Nog één stapje was hij verwijderd van die ware aard van het heelal indien Hawking “achter de kist” had willen kijken, want daar ligt het antwoord en dat zou voor de mensheid een reuze sprong zijn geweest.

Niet alleen voor astronomen zou dit belangrijk zijn, maar voor de gehele wetenschappelijke wereld.

Als de wetenschap de bereidheid zou hebben om niet alleen het “hoe” te bestuderen, maar vooral de moed zou hebben om antwoorden te vinden op het “waarom“, dan zullen zij ongetwijfeld geïnspireerd worden door Gene Zijde, omdat zij dan ontvankelijk zijn voor de “Universiteit van Christus” en zal dit voor het geluk van de mensheid op aarde zijn.

(1, citaat…”Vele grote verstandige mensen konden niet geloven, zij hadden toch hun “verstand”. Zij hadden geleerd en gestudeerd, dat hun jaren van inspanning had gekost. Dat konden zij zo maar niet naast zich neerleggen, want wat bleef er dan nog van hen over? Immers niets! Zij waren dan overgeleverd aan die dweepziekten, aan mensen die fantaseerden en dat kon toch niet de bedoeling zijn”?

Maar…..

(2, Citaat…..”Eerst in het jaar 2000 ontvangt deze mensheid het geestelijk ontwaken…. Wie op aarde straks onze boeken leest, zal zich gelukkig voelen en hierna komt, de wetenschap zal ons steunen. De geleerden moeten straks deze wetten aanvaarden en eerst dan vliegen de boeken over de aarde…..”)

Hans Roesink